budinca de vinu 1841

Budincă de vinu (M. Kogălniceanu, C. Negruzzi – 1841)

Ingrediente:
205 dramuri unt (693 g)
4 franzele posmag (uscate)
100 dramuri vin alb (0.38 l)
7 ouă
coaja de la 1 lămâie
30 dramuri zahăr (101.5 g)

Instrucțiuni:
“5 dramuri unt pui într-o tigae să se înfierbinte, și pui de la patru franzele posmag în trănsul ca să se umfle, apoi pui 100 dramuri vin albu să fearbă amestecăndu-l, și apoi îl lasă să se răcească; pui 200 dramuri unt și-l freci puhav, și pui trei oue întregi, și patru gălbănușuri unul după altul, de la o alămâe coaja, 30 dramuri zahar, și cănd vor fi amestecate bine, ei de la patru albușuri omăt, amestecăndu-l binișor și ungănd calupul cu unt și cu posmag, îl torni înuntru și-l dai în cuptoriu.”

– via Tipărituri Românești / sursă imagine Daco-romanica

0 comments on “Budincă de vinu (M. Kogălniceanu, C. Negruzzi – 1841)Add yours →

Leave a Reply