despre noi aptc.ro

Despre noi

Asociația pentru Păstrarea Tradițiilor Culinare dorește să creeze legături directe între mediul rural, vulnerabil, din Valea Dragului, Giurgiu, și București, prin servicii de catering. Conectând producătorii și consumatorii locali, APTC promovează documentarea și utilizarea ingredientelor și metodelor de pregătire tradiționale.

APTC a fost înființată în luna iunie a anului 2014 având ca scop promovarea tradițiilor locale și a valorilor naționale prin readucerea la viață a rețetelor tradiționale vechi.

Din dorinta de a gasi, de a preserva si de a impartasi tuturor traditiile culinare din Romania, in urma cu an a luat fiinta Asociatia pentru Pastrarea Traditiilor Culinare.
 
 
Activitatea Asociației acoperă etnografia culinară, arhivistică în domeniu, cultivarea tradițiilor.
 Unul din proiectele in curs de derulare ale Asociatiei se refera la dezvoltarea unei sectii de catering in comuna Valea Dragului, jud. Giurgiu. Este un proiect de economie sociala, care se adreseaza grupurilor vulnerabile dar care in acelasi timp isi propune sa scoata la lumina traditiile culinare ale zonei.
 
 Prin membrii săi, Asociația pentru Păstrarea Tradițiilor Culinare are o experiența valoroasă în implementarea de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile , în dezvoltare organizațională, management financiar, elaborare strategii de relații publice, elaborare planuri de comunicare.
 

Pentru a afla mai multe, vizitează secțiunea PROIECTE.