belezdruga

Belezdruga

Ingrediente
– untura sau ulei
– ceapa
– branza de oaie framantata cu sare
– slanina sau carnati
– faina de malai sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a amesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)

Se caleste ceapa, se pun carnatii sau slanina, bine prajite, dupa care se toarna cirul fiebinte amestecat cu branza, se lasa cateva minute la foc, dupa care se serveste cu muraturi, preferabil varza murata sau castraveti murati.

Observatie: Retetele traditionale sunt adesea preparate „dupa ochi”, nu in functie de gramaj, dar cantitatile sunt relativ usor de estimat!

– sursa: 121.ro

Rețeta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”, a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

O inițiativă Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis

0 comments on “BelezdrugaAdd yours →

Leave a Reply